Barn med byggeklodser

Byggeklodser til trivsel for børn med autisme eller ADHD – del 1

 

Der bliver talt meget om trivsel for børn med autisme eller ADHD – eller snarere manglen på trivsel. Trivsel kan være et svært begreb at definere – det kan svinge enormt fra dag til dag og børn som vores trives i deres hverdag. Men alle os der har stået med et barn eller en ung der ikke trivedes ved vor hårdt og udmattende det er for alle parter. Mistrivsel hos børn med autisme eller ADHD er virkelig et stort problem.

Mistrivsel kommer snigende over tid for det meste… det kan være længere tids belastninger – som f.eks. forkert skoletilbud eller pædagogik. Det kan give skolevægring og angst hos vores børn med autisme eller ADHD. Mistrivsel kan også give fysiske ubalancer som forstoppelse, træthed eller angst som langsomt har tæret på dit barns trivsel.

Det er kommet over tid – og det tager tid at genoprette trivsel.

Men hvad nu hvis du havde byggeklodserne – at du vidste lige hvad der skulle til for at få stablet trivsel på benene? Hvis du vidste hvordan du kunne hjælpe dit barn på højkant igen. Også når “tårnet” vælter og der sker forandringer og mistrivsel måske igen sniger sig ind. Hvordan kan du hjælpe dit barn med autisme og/eller ADHD til trivsel?

Det er her jeg har udviklet min SER-metode. Både i kraft af mine uddannelser – men mest af alt mine egne erfaringer som mor til to udfordrede drenge. Metoden hjælper dig til at se på de forskellige aspekter i dit barns liv som kan være i spil. Metoden hjælper dig til at se på hvad der udfordrer – at identificere trivselstyvene – og sortere i hvad der er noget du kan hjælpe med og hvad der ligger uden for, det i ikke umiddelbart kan ændre på.

Du kan læse mere om metoden lige her (klik på billedet)

Byggeklodser til trivsel for børn med autisme eller ADHD

byggeklodser til trivsel

I dag vil jeg give dig den første byggeklods – R som står for Ro.

Ro kan dække over mange ting. Men jeg arbejder med at skabe

– ro på nervesystemet
– ro på søvnen
– ro på nedsmeltningerne
– ro på tankerne
– ro på ængstelse
– ro på fordøjelsen
– ro på spisesituationerne

Rigtig mange af vores børn døjer på flere af de her områder 😢

Jeg ser tit børn der ikke kan sove, mangler appetit, har den ene nedsmeltning efter den anden. Børn med tankemylder og ængstelse – måske især lige inden de skal sove. Børn der har været forstoppede så længe forældrene kan huske tilbage. Måske er det også lige dér i står lige nu?

Man ved også at manglende søvn kan gøre børn mere udsatte for vira og sygdom.

Der ER noget at gøre for at hjælpe dit barn til mere ro på alle parametrene ❤

Har set det med mine egne drenge – og med de mange jeg har hjulpet gennem kurser og vejledninge ❤

Tænk hvis du kunne hjælpe dit barn med at fjerne bare en enkelt ting eller to af de ting der giver uro? Hvad ville det ikke betyde for jer. Hvor driller det mest hos jer? Hvor kunne du tænke dig at starte?

 

SØVNEN

Jeg har lavet et nemt-forståeligt kursus omkring søvn, som du kan tage online når det passer dig. I kurset får du værktøjer til at hjælpe dit barn til at fjerne tankemylder, uro og ængstelse ved sengetid. Du får mine bedste øvelser fra Kranio-Sakral terapien, så du selv kan behandle dit barn. Det giver virkelig ro på nervesystemet, så det bliver meget lettere at falde i søvn.

Du kan læse mere om mit søvnkursus og se om det er noget for jer.

Hjælp dit barn til bedre søvn

Personligt tilpasset vejledning

Jeg har også specielt tilpassede vejledningsforløb for dig, så du kan komme i bund med dit barns udfordringer – især hvis der er flere af ovennævnte parametre der driller for tiden. Her gennemgår vi dit barns udfordringer og jeg laver en tilpasset vejledning til netop jeres udfordringer. Sammen tilpasser vi planen til jeres hverdag, så i starter lige dér hvor det giver mening for jer. Vi plukker de lavthængende frugter først. Du får en nem køreplan med masser af forslag til små ting i kan gøre i hverdagen for at komme tættere på trivsel. 

PersonligVejledning til forældre

Produkter

Jeg har også produkter som kan hjælpe dit barn til ro.

Jeg formidler naturlige tyngdedyner, som kan vaskes i maskinen og tørres i tumbler. Ikke noget plasticfyld eller kunstigt stof mod huden. Naturlige dyner som er gennemtestede. Dynerne fylder ikke ret meget og kan bæres med jer rundt i en ikea-pose. Vi har prøvet de uhåndterlige kugledyner som fyldte et halvt bagagerum når man skulle på weekend. Det er slut nu – dynerne her fylder virkelig ikke ret meget.

Sovepuder som kan foldes omkring hovedet for at lukke lys og lyd ude er virkelig også en god opfindelse. De hjlæper både min yngste søn og jeg rigtig meget. Det er som om hovedet får en krammer – og så sover man altså bare bedre. De kan også bestilles som et hjælpemiddel hvis i kan få det bevilget af kommunen.

Endelig har jeg børstepakkerne som også kan afhjælpe uro i kroppen. Det er en lille plastic-børste du børster dit barns arme, ben og ryg med nogle gange om dagen. Jeg har lavet et hæfte du får med, som forklarer hvordan du gør. Der er også en vejledning til hvordan du laver en blid ledkompression som hjælper dit barn til at mærke sin egen krop – og dermed finder ro.

Produkterne er nogle jeg kan stå inde for, for de har hjulpet mine egne drenge rigtig meget.

Det var lidt om byggeklodsen R . Håber det har inspireret dig lidt til at kigge lidt nærmere på hvad du kan gøre for dit barn i forhold til ro.

Har du brug for hjælp eller andre øjne på dit barn – så tøv ikke med at sende mig en mail. Så finder vi en rådgivningspakke eller et kursus der passer netop til jeres behov ❤👌