dyTYNGDEDYNER ELLER KUGLEDYNER 

Tyngdedyner er et velkendt hjælpemiddel, som kan afhjælpe motorisk uro og smerter. Dynerne kaldes også kugledyner eller kædedyner alt efter hvordan de er fremstillet.

En tyngdedyne er et rigtigt godt hjælpemiddel hvis du har et barn med ADHD eller autisme som ikke kan falde i søvn. Tyngden giver en ro i kroppen og hjælper dit barn til hurtigere at falde i søvn. Søvnen bliver også tungere og dybere. Her hjemme gav det i gennemsnit halvanden times mere søvn hver nat – det kunne mærkes skulle jeg hilse og sige.

Tyngdedyner kan anbefales når du eller dit barn har udfordringer som:

 • ADHD
 • Angst
 • Stress
 • Autisme
 • Motorisk uro
 • Sorg
 • Søvnbesvær
 • Kroniske smerter
 • Tourette Syndrom
 • Koncentrationsproblemer
 • … mange flere udfordringer

 

Tyngdedyner findes med forskelligt fyld – her forklarer jeg om de forskellige typer som mine leverandører laver dynerne med. 

Jeg har mulighed for at skaffe en tyngdedyne til dig som passer til dine behov. Dynerne jeg forhandler er sikkerhedsgodkendt efter CE medisinsk udstyr klasse I. Fyldet er naturligt og åndbart. Dynerne sendes direkte hjem til dig fra systuen der laver dem. Du kan skrædersy en dyne der passer til dit eller dit barns behov. Generelt siger man at dynens vægt skal være ca. 10% af brugerens vægt. Med forbehold – for når børnene er små har de jo ikke hele dynens vægt over sig – det meste af dynen ligger jo på madradsen… så derfor kan dynen godt være lidt tungere, så den kan vokse med barnet. Skriv endelig – jeg hjælper dig gerne på vej med valget af den rigtige dyne.

Dynerne findes fra baby-størrelse og op til voksen med ekstra længde. Dynerne er fremstillet i ubleget lagenlærred. Det anbefales at du bruger dem med dit eget sengetøj på.

Jeg rådgiver jeg gerne omkring valg af dyne, så du kan træffe det bedste valg for dig eller dit barn.

Naturligt fyld i din dyne

Naturligt fyld til tyngdedyner - Raps

RAPS

Jeg har valgt at forhandle dynerne med naturligt fyld af raps.

Raps har nogle lækre egenskaber som er gode i en tyngdedyne.

Rapsfrø har en lille kornstørrelse, så hvis du eller dit barn er meget sensitiv er det her fyldet for dig. Dynen slutter sig tæt til kroppen og har en god varme-regulering. Fyldet larmer ikke da de små korn let fordeler sig omkring kroppen – dermed er tyngdedynen fantastisk hvis du eller dit barn er lydfølsomme.

Tyngdedynen med raps er i sig selv kølig. Hvis du eller dit barn har det varmt om natten og sveder meget, anbefales det at bruge dynen som den er – eventuelt med betræk på. Det afhjælper kropsvarme. Hvis i derimod har svært ved at få varmen – så kan dynen bruges med en almindelig dyne henover.

Vægtdynen med fyld af raps kan vaskes på 60 grader og tørres i tørretumbler på medium varme.

 

søvn børn med diagnoser

Priser på tyngdedyner

Tyngdedyne Junior
Tyngdedyne_baby
Tyngdedyne Voksen

JUNIORDYNE

Juniordyne med tyngde

Mål: 100 x 140 cm

Vægt: ca. 4-5kg

 

Priser (incl. porto):

Raps: 1395 kr

 

Ønsker du ekstra vægt så skriv en besked. 

BABYDYNE

Babydyne med tyngde

Mål:  100 x 70 cm

Vægt: ca. 3 kg

 

Priser (incl. porto):

Raps: 1095 kr

  

 

VOKSENDYNE

Voksendyne med tyngde

Mål: 140 x 200cm

Vægt: ca. 7-8 kg

 

Priser (incl. porto):

Raps: 3095 kr

 Ønsker du ekstra vægt eller længde så skriv til mig – så regner jeg en pris.

 

Tyngdedyner til børn med udfordringer er anerkendt mange steder.

Der har i mange år været kugledyner og kædedyner til rådighed for børn med ADHD og autisme.

Tyngdedynerne hjælper børn med ADHD og autisme til at falde hurtigere i søvn og få en dybere søvn.

Kugledynerne er ret dyre og efter min mening ret svære at håndtere, fordi de er så store. Derfor har jeg ledt efter tyngdedyner eller vægtdyner som var lidt lettere at håndtere. Min egen søn kunne ikke tage kugledynen op når den faldt på gulvet om natten fordi den var så stor og uhåndterbar.

Jeg har valgt at forhandle dyner med naturligt fyld, da de er noget mere enkle at arbejde med, da de ikke har så stor massefylde som f.eks. kuglerne har. Dynerne kan foldes sammen og transporteres i en IKEA-pose.

En tyngdedyne kan også bruges som beroligende faktor i hverdagen når der skal findes ro og afslapning. Her hjemme er den også et hit når vi sidder og ser TV sammen eller læser. Pausetid med en tyngdedyne når barnet kommer hjem fra skole eller institution kan virkelig gøre en kæmpe forskel i hverdagen. Kroppen kommer meget mere i ro og får en rigtig pause, så resten af dagen bliver lettere at overskue.