Forstoppelse og maveproblemer

Langt de fleste af vores børn med udfordringer som autisme eller ADHD har problemer med maven. De allerfleste af dem der kommer til mig for at få hjælp har børn der er forstoppede og har mavesmerter dagligt.

Det er så synd at vores børn skal døje med det oven i alt det andet de slås med. Derfor er det vigtigt for mig at fortælle at der ER noget at gøre ved det.

Hvis du har et barn der er forstoppet har du sikkert hørt de gængse råd omkring at få væske nok, fibre nok og huske bevægelse dagligt. Det er også gode praktiske råd – men langt fra aldrig nok.

Rigtig mange kommer på afføringsmiddel – der udskrives virkelig meget movicol i Danmark! Det er ikke for at lange ud efter dem – det er jo en super hjælp til at få hul igennem og lindre de små maver – ingen tvivl om det. Men det KAN ikke stå alene… de er jo ikke forstoppede fordi de mangler movicol 😉 Det er vigtigt at komme til bunds og finde frem til årsagen til at dit barn er forstoppet.

Jeg kender til familier der i årevis har kørt med toilet-tider, mængder af afføringsmiddel, klyster til skylning af tarmen hver dag, ekstra vand og husk nu de fibre… og de generelle råd om motion og bevægelse. Det har bare ikke været nok.

Det vildeste eksempel fra min klinik var en ung på omkring 17 år der havde fået movicol hele livet og stadig døjede noget så skrækkeligt med at komme på toilettet… helt askegrå i ansigtet og havde det virkelig dårligt! Her var vi inde og se på  årsagen og så skete der noget. Har samme historie med en 18-årig som inden for en uge fik styr på situationen blot ved at ændre et par små ting i hverdagen. Vildt ikke?

Så fat mod – der ER noget at gøre!

Mavesmerter

Rigtig mange af vores kære børn med diagnoser som ADHD, autisme, tourette og angst har udfordringer med MAVEN

Studier viser at 64% af mennesker med ADHD har fødevarer de ikke kan nedbryde i maven. Det er virkelig mange ikke?

Det er en stor trivselstyv i hverdagen hvis du har et barn med mavesmerter, kvalme og forstoppelse. Det kan sætte dagsordenen for hele familien jo… Hvis barnet ikke har det godt fysisk så bliver det endnu sværere at gøre fremskridt på nogle af de ting der er svære når man har sine udfordringer.

Mavesmerter hæmmer jo hverdagen og gør det sværere at lære noget i skolen, lave noget i fritiden eller være sammen med venner. Det er ikke rart at gå rundt og have ondt eller ikke vide hvor lang tid man skal sidde på toilettet.

Byggeklodser til trivsel for børn med autisme eller ADHD

Vil du gerne lære, hvordan du lindrer dit barn og kommer til bunds i hvad der driller?

 

Den gode nyhed for dig er at der ER noget du kan gøre for at hjælpe dit barn til at slippe for mavesmerterne og forstoppelsen. Du kan igen få tid og ro til de andre ting i har lyst til at lave i familien. Du slipper for lange aftener hvor barnet føler det skal på toilettet 15 gange og du kan få opladningstid til dig selv om aftenen.

Jeg kan love dig, at det er et godt sted at være!

Jeg anbefaler dig onlinekurset: “Fra forstoppet til fri”, hvor du lærer om den ene af de tre byggeklodser, jeg arbejder med i min SER-model. SER-modellen hjælper forældre til børn med ADHD og/eller autisme, med at komme fra drænende mistrivsel, til at kunne opbygge naturlig trivsel for deres børn. Byggeklodsen E står for Ernæring – alt det dit barns system skal bruge for at trives, vokse og lære det de skal. Lidt som brændstof på en bil… Hvilke naturlige midler kan du eventuelt tilsætte dit barns ernæring for at “motoren” kører endnu bedre? 

E for ernæring

Kurser:

Hjælp dit barn til bedre søvn

Onlinekursus “Fra forstoppet til fri”

Kurset består af video og workbook som du kan se lige når det passer dig. Det hele ligger klar til dig online.

Kurset er for dig der:

– ønsker handlekraft i forhold til at hjælpe dit barn af med maveproblemer

– gerne vil prøve naturlige virkemidler som hjælper dit barn

– gerne vil have mere energi og glæde i din hverdag

– gerne vil minimere dit barns humørsvingninger

– har brug for at dit barn ikke så tit er syg eller uoplagt pga mavesmerter

– ønsker dig roligere aftener uden toiletbesøg der trækker ud

 

Du lærer:

– hvornår er dit barn egentlig forstoppet

– hvor tit dit barn egentlig skal på toilettet

– at bruge et skema til at få overblikket over dit barns maveproblemer

– at bruge naturlige virkemidler der kan hjælpe dit barn

– hvordan du kan styrke dit barns fordøjelse

– hvad du kan gøre hvis der er ufordøjede madrester i dit barns afføring

– lidt om hvilke muligheder der er hvis dit barn reagerer på fødevarer

Produkter

PersonligVejledning til forældre

PERSONLIG VEJLEDNING

Har dit barn forskellige udfordringer som griber ind i hinanden?

Det kan være udfordringer med

– manglende apetit

– søvnproblemer

– forstoppelse

– uro og nedsmeltninger

Så kan jeg hjælpe jer med en personligt tilpasset vejledning, hvor vi gennemgår udfordringerne og hvor du kan justere for at få dit barn i trivsel.

Jeg glæder mig til at hjælpe jer med at gå fra maveproblemer til en mave der fungerer, så i kan få jeres gode hverdag tilbage.

At maven fungerer er en stor del af jeres trivsels-tårn – så det er en af de gode byggeklodser du skal bruge når du skal hjælpe dit barn til bedre trivsel.