Sundere vafler der mætter
Det er vaffelens dag og det kan vi lige så godt nyde jo.
Vafler er fantastiske – ikke bare som en hyggelig dessert man kan sidde og bage ved bordet – men også som et mættende måltid, eller endda som morgenmad.
Ja du hørte rigtigt 🙂
Hvis du pakker dine vafler med sunde fibre og fedtstoffer sammen med æg – så udgør de et helt måltid. Et måltid der kan holde dig og dit barn mæt længe og giver kroppen noget at arbejde med. Det er en god gevinst – for på den måde holder du blodsukkeret mere stabilt og undgår humørsvingninger, nedsmeltninger, sure miner og træthed.
Tænk at man kan gøre det med vafler – det er da ren win-win.
Her hjemme bruger vi dem som mellemmåltider, morgenmad, eftermiddagssnacks, madpakkehygge ja endda aftensmad i en snæver vending.
Du kan jo selv bestemme om du vil toppe med friske bær, en god syltetøj eller andet.
Her hjemme bruger jeg glutenfri havregryn og plantemælk, da vi ikke så godt tåler gluten og mælk. Men det kan du tilpasse efter jeres behov.
Ved at bruge havregryn tilfører du vaflerne fibre og protein – frem for almindeligt hvedemel som ikke indeholder så meget. Æggene giver også protein. Det er jo tit det vi mangler til vores småtspisende børn – derfor kan man få alverdens proteintilskud på apoteket… men dengang jeg undersøgte det indeholdt de alle sammen mælk og også en del sukker. Det var ikke noget vi kunne bruge pga intollerancerne. Jeg kan også godt lide tanken om at tilføre kroppen hele fødevarer og sammensætte fibre, proteiner og fedtstoffer som giver kroppen mere at arbejde med.
Nå… du vil sikkert gerne snart have opskriften tænker jeg. Værs´go
Du kan downloade opskriften her så du altid har den. Den åbner i et nyt vindue så du kan gemme den.
gør det nemt for dig selv
“Jamen jeg har ikke tid til at stå og bage vafler til hverdag” siger du måske.
Det forstår jeg til fulde – der er rigeligt at se til når hverdagen kører der ud af. Men den gode nyhed er at man sagtens kan bage dem i weekenden f.eks. eller en anden dag man lige har en halv time. For de kan holde sig i køleskabet nogle dage og kan også fryses til senere brug. De er ret skønne at have på lager faktisk.
Det kan også være at du kan lokke dine børn tilat spise forskellige frugter og bær sammen med vaflerne – det er bare ekstra bonus – så får de en masse gode vitaminer og mineraler med i “pakken”
Du kan godt høre jeg er ret begejstret for vafler ikke? Men de har redet en del da mine drenge var småtspisende for vafler kan næsten altid glide ned. Jeg gemte forskellige ting i vaflerne – f.eks. æg som er en kilde til protein og som de ikke ellers gad at spise. Kom også proteinpulver i… kun fantasien sætter grænser. På den måde gav det de spiste værdi for deres små kroppe og var ikke bare tomme kalorier eller fyld.
Den del fortæller jeg mere om – og arbejder jeg med i min SER-metode for trivsel for børn med særlige behov. Der står E´et nemlig for Ernæring… alt det vi kan gøre gennem kosten og via de rette tilskud af vitaminer og mineraler.
Du kan læse mere om SER-metoden her
Jeg håber du har fået lyst til at prøve at bage vafler – at eksperimentere lidt med at pakke maden med ekstra gode ting. Send mig endelig billeder hvis du får bagt en stak – det ville jeg virkelig elske at se.
Rigtig god fornøjelse