Tyngdedyner vejen til en bedre søvn?

KUGLEDYNE ELLER TYNGDEDYNE

Det er anerkendt at mennekser med uro, angst, depression, sorg eller psykiske udfordringer kan finde stor ro ved at bruge vægtdyner eller tyngdedyner.

Ofte bliver man som forældre til et barn med søvnvanskeligheder opfordret til at prøve en kugledyne eller kædedyne.

Jeg syntes personligt at udfordringen med en kugledyne er, at den er så svær at håndtere. Den fylder helt vildt og de der bolde larmer også om natten når barnet vender sig. Her hjemme var det et evigt rend fordi drengene ikke selv kunne mosle dynen tilbage hvis den faldt ned. Den gav godt nok ca 1 ½ times mere søvn pr. nat fordi tyngden virkede… men jeg syntes det var en kamp mellem dynen og mig altid. For ikke at tale om når den skulle have skiftet betræk – manner.

Da drengene var sengevædere til langt op i aldere (indtil vi fandt ud af hvad der triggede det… men det er en anden historie) så var det også ret vigtigt med hygiejnen omkring dynen. Vi fik godt nok et vandtæt betræk med – men det var ikke til at få på. PLUS at jeg ikke var så vild med at de skulle ligge under sådan et plastik-dække og koge.

Sikke en masse udfordringer tænker du nok. Men jeg har fundet en løsning der fungerer her.

Dyne med naturfyld

TYNGDEDYNER MED NATURFYLD

 

Da det gik helt skævt med den yngstes søvn og hans Tourette blussede vældigt op i forbindelse med afprøvning af ADHD-medicin blev vi simpelthen nødt til at gøre noget! Det var helt forfærdeligt at se på.

Jeg fandt et firma der syer dynerne selv og fylder dem med naturligt fyld. Det aller bedste for mig var, at dynen – selvom det er en voksendyne med ekstra længde – kan bæres i en af de blå IKEA-poser. Se DET er smart når vi skal på tur til farmor og farfar eller andre steder hvor dynen skal med. Den fylder virkelig ikke ret meget. Den er selvfølgelig stadig tung – men slet ikke så uhåndterlig.

“Tyngdedynen fylder virkelig ingenting i forhold til kugledynen vi var vandt til.” – Tabitha.

Endnu en dejlig ting ved den dyne vi valgte er at den kan vaskes! Dynen med vindruekerner kan vaskes og tørres. DET er virkelig også smart. Husker stadig da jeg skulle give 6-700kr for at få kugledynen renset på vaskeri … pyha.

Jeg har to forskellige leverandører af tyngdedynerne nu. Det er begge selvstændige små virksomheder der har en passion for at lave de her dyner.

Jeg har beskrevet de forskellige typer af fyld og priser m.v. på min side om tyngdedyner…

Tyngdedyner

Andre indlæg om søvn og børn med diagnoser:

 

Byggeklodser til trivsel for børn med autisme eller ADHD – del 1

Byggeklodser til trivsel for børn med autisme eller ADHD - del 1   Der bliver talt meget om trivsel for børn med autisme eller ADHD - eller snarere manglen på trivsel. Trivsel kan være et svært begreb at definere - det kan svinge enormt fra dag til dag og børn...

Personlig hjælp til dig der har et barn med autisme, ADHD eller tourette

DE EKSTRA UDFORDRINGER Børn som har autisme, ADHD eller tourette syndrom har ofte nogle følgevirkninger som går igen. Jeg ser igen og igen et mønster med symptomer som forstoppelse fødevareintollerance eksem kræsenhed eller selektiv spisning undervægt eller overvægt...

Sådan gik Alfred fra søvnproblemer til 10 timers søvn hver nat.

Nu sover han 10 timer hver natFRA NATTERODERI TIL 10 TIMERS SØVNI dag skal du møde Camilla og Alfred. Januar 2020 skriver Camilla at hendes søn på knap 5år har store udfordringer med at sove om natten – faktisk har camilla ikke sovet godt siden han blev født. Altså ca...

Søvn og børn med diagnoser

Søvn og børn med diagnoser. Det er en kendt sag at mange af os der er forældre til børn med diagnoser som ADHD eller autisme oplever store udfordringer med søvnen hos vores børn. Søvn og børn med diagnoser giver tit udfordringer rundt omkring i de små hjem. Hvor mange...