Fødevaretest

Hvis du eller dit barn har diffuse symptomer eller reagerer kraftigt på mange forskellige fødevarer, kan det være en hjælp at få testet for fødevareintollerancer.

De fleste læger laver blodprøver for at påvise en straks-allergi (IgE-reaktion) Det er også super fint – men hvis ikke de blodprøver viser noget eller hvis du stadig har symptomer… så kan en IgG-fødevaretest være løsningen.

i en fødevaretest måler man for intollerancer. Det er en forsinket reaktion i kroppens immunforsvar, hvor den reagerer på fødevarer som kroppen ikke rigtigt har kunnet nedbryde rigtigt. 

Intollerance overfor en fødevare, kan faktisk give samme gener som en klassisk allergi. 

Symptomer som:

– oppustethed

– træthed

– hovedpine eller migræne

– kvalme

– eksem

– forstoppelse

– diaré

– hudproblemer

– adfærdsproblemer

– koncentrationsbesvær

 

Med fødevaretesten her måler vi for 44 forskellige fødevarer, som er de mest almindelige når man taler om intollerancer. Det er forskellige glutenholdige kornsorter, mælkeprodukter og hønseæg blandt andet. Du kan se en oversigt over hvilke fødevarer der testes for længere nede på siden.

Testen foregår ved at du bruger den medfølgende fingerprikker, til at prikke et lille hul i en finger. Herefter drypper du få dråber blod på et test-ark der medfølger i pakken. Testarket sendes ind til laboratoriet som analyserer det.

Ved at finde frem til hvilke fødevarer der trigger dig eller dit barn, så er det lettere at udelukke dem for en tid. Du slipper for at gætte på hvilke fødevarer der kan være tale om. Her får du et klart svar – der er endda farvemarkeringer i forhold til hvor meget du reagerer på de forskellige fødevarer. Det gør det nemt at fjerne triggerne, og derved får kroppen ro til at reparere skaderne og symptomerne aftager.

Efterfølgende er det også let at begynde at lukke fødevarerne ind igen – du kan starte med dem der var mindst reaktion på. Men alt det kan jeg hjælpe dig med, når i når så langt.

 

Sådan foregår din test:

Du modtager dit testkit

Når du modtager dit testkit er der instruktioner i hvordan du udfører testen.

Der medfølger en fingerprikker og et lille kort hvorpå i skal dryppe et par dråber blod i hver cirkel.

Kortet pakkes og sendes i medfølgende kuvert til laboratoriet. Porto er selvfølgelig med i prisen.

Laboratoriet analyserer

Laboratoriet tjekker din prøve igennem og laver en oversigt til dig over hvilke fødevarer du reagerer på.

Du får test-svaret

Med posten får du tilsendt en rapport på flere sider, der viser hvad du reagerer på og i hvor høj grad. Fødevarerne har farvemarkeringer og værdier så du nemt kan overskue hvad du reagerer på.

Laboratoriet sender en mail til mig med dine test-resultater. Så hvis du får brug for yderligere hjælp i forbindelse med udelukkelses-diæt eller andet, så er det nemt for os begge at lave en plan ud fra dine resultater. Vi kan altid aftale en rådgivnings-pakke der passer til dit behov.

Fingerprik tester for:

Kød:

Oksekød

Kylling

Svinekød

Korn:

Byg

Gluten

Havre

Rug

Spelt

Hvede

Grøntsager: 

Brocoli

Gulerod

Knoldselleri

Agurk

Rødkål

Peberfrugt

Tomat

 

 

Svampe:

Østerssvamp

Krydderier og urter:

Karry

Hvidløg

Peberrod

Sennepsfrø

Bælgplanter:

Sojabønne

Fisk og skaldyr:

Torsk

Krebs

Æg:

Hønseæg

Frugter:

Kirsebær

Ananas

Hindbær

Vandmelon

 

 

 

Frø og nødder:

Mandel

Hørfrø

Hasselnød

Peanuts

Pistacienød

Valmuefrø

Solsikkefrø

Te og kaffe:

Kaffe

Mejeriprodukter:

Gedemælk og ost

Komælk

Osteløbe

Fåremælk og ost

Surmælksprodukter (ko)

Gær:

Gær